აღმოჩნდა, რომ ტრადიციას, მიირთვათ თეთრი ღვინო ყველთან ერთად, აქვს სამეცნიერო - სამედიცინო საფუძველი.
გერმანელმა ექსპერტებმა განმარტეს, თუ რატომ ერწყმის თეთრი ღვინო ყველს.
კვლევების მიმდინარეობისას დადასტურდა, რომ ნივთიერება, რომელსაც შეიცავს თეთრი ღვინო ანადგურებს კბილის ემალს. ხოლო, ყველი დიდი რაოდენობით შეიცავს კალციუმს, რაც ასე აუცილებელია ჯანსაღი კბილებისათვის.
სწორედ ,თეთრი ღვინისა და ყველის კომბინაცია ანეიტრალებს მჟავას მავნე მოქმედებას, რომელსაც შეიცავს ცქრიალა სასმელი.