ცხარე საკვები, ახალი ჩილის წიწაკის დამატებით, ხანგრძლივი სიცოცხლის საფუძველია. აღნიშნულ დასკვნამდე ჩინელი მეცნიერები მივიდნენ.
სამედიცინო გამოცემა BMJ-ში გამოქვეყნებულ კვლევაში აღნიშნულია, რომ ექსპერიმენტში მონაწილეობა 30-დან 79 ასაკის ნახევარ მილიონზე მეტმა ადამიანმა მიიღო.
კვლევის შედეგების მიხედვით, ისინი ვინც, რეგულარუად იღებენ ცხარე საკვებს, გულ-სისხლძარღვთა, რესპირატორული და კიბოს დაავადებების ნაკლები რისკის ქვეშ არიან.
კვლევაში ასევე აღნიშნულია, რომ პილპილი ჩილი, რომელიც ყველა ჩინურ კერძშია ,შეიცავს კაპსაიცინს, რომელიც ანთებს საწინააღმდეგო თვისებების მატარებელია.
მკვლევარები აცხადებენ, რომ საბოლოო დასკვნების გაკეთება ცხარე კერძების უნივერსალურობასთან დაკავშირებით ჯერ კიდევ ადრეა.