იაპონელმა მეცნიერებმა ჩატარებული ექსპერიმენტებით დაადგინეს, რომ ვაშლის სიტემატური მიღება ადამიანებს სიმსუქნისაგან იხსნის.
კლინიკური კვლევების გამოქვეყნებული შედეგები ცხადყოფს, რომ სამი ვაშლის მიღება ძირითად კვებამდე სისხლში ცხიმების რაოდენობას 20%-ით ამცირებს.
ექსპერიმენტში მონაწილე ადამიანების ერთ ჯგუფს სადიმალმდე 600მგ ვაშლის პელიფეონს (ნივთიერება, რომელსაც შეიცვას ვაშლი და ხელს უწყობს ცხიმების წვას) აძლევდნენ. სწორედ 600 მგ პელიფეონს შეიცავს სამი ვაშლი.
სადილის შემდეგ გაკეთებული ანალიზის შედეგების მიხედვით გაირკვა, რომ ამ ადამიანებში ცხიმების ოდენობა საშუალოდ 20%-ით ნაკლები იყო, ვიდრე იმათში ვისაც სადილამდე პელიფეონი - ან სამი ვაშლი არ მიუღია.