ბრიტანეთის უორვიკის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა აღმოაჩნიეს ნაერთი, რომელიც ამცირებს წონაში მატების, დიაბეტისა და გულსისხძრღვთა დაავადებების რისკს.
დადგინდა, რომ სასარგებლო კონცენტრატი ერთი სახით არ არსებობს და მხოლოდ ფორთოხლისა და წითელი ყურძნის სინთეზით მიიღება.
მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ამ პროდუქტების ერთად მიღება სისხლში შაქრის დონეს ამცირებს, აუმჯობესებს ინსულინის მოქმედებას და ხელს უწყობს არტერიების მუშაობის გაუმჯობესებას.
მეცნიერები დარწმუნებულები არიან, რომ მათი აღმოჩენა დააინტერესებთ კვების მრეწველობის ინდუსტრიის წარმომადგენლებს.