მანგოს ჭამა სასარგებლოა კიბოს პროფილაქტიკისთვის, ამტკიცებენ ამერიკელი მეცნიერები.
მეცნიერებმა მანგოს კიბოს პროფილაქტიკის ახალი საშუალება უწოდეს. კვლევებით დგინდება, რომ ნივთიერებები, რომელსაც ეს ხილი შეიცავს ხელს უშლის კიბოს უჯრედების ზრდას.
ტეხასის კვლევითი ცენტრის მეცნიერები აცხადებენ, რომ მანგოში ანტიოქსიდანტები 4-5 ჯერ ნაკლებია ვიდრე ბროწეულში, მტავარ კიბოსსაწინააღმდეგო გავლენას ახდეს მასში პოლიფენოლის შემცველობა. განსაკუთრებულად ეფექტურად მიჩნეულია მანგოს გამოყენება მკერდის და ნაწლავების კობოს დროს.
მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ სიმსივნის უჯრედები ამ ორგანოებზე განსაკუთრებით მგრძნობიარენი არიან პოლიფენოლების მიმართ. ისინი აპროგრამირებენ უდრედების სიკვდილს და რაც ყველაზე მთავარია არ აზიანებენ ჯანმრთელ უჯრედებს.