შემოსავლების სამსახურმა თხილის გადამუშავებისას საწარმოო დანაკარგის ოდენობა განსაზღვრა. სამსახურის ინფორმაციით, თუკი, ადრე საწარმოო დანაკარგს დანაკლისად მიიჩნევდნენ და იბეგრებოდა საგადასახადო კანონმდებლობის შესაბამისად, ამიერიდან, აღნიშნული დანაკარგები დადგენილი ნორმის ფარგლებში აღარ დაიბეგრება.
საწარმოო დანაკარგების ოდენობა შემოსავლების სამსახურში შექმნილმა კომისიამ მეწარმეებისგან მოწოდებული ინფორმაციისა და საერთაშორისო გამოცდილებაზე დაყრდნობით განსაზღვრა. კერძოდ, დაუმტვრეველი თხილის გადამუშავებისას მისი ბუნებრივი შრობისას (ტენის შემცირების) საწარმოო დანაკარგი განისაზღვრა 15%-ს ოდენობით.
მნიშვნელოვანია ისიც, რომ სურვილის შემთხვევაში მეწარმეებს შეეძლებათ მიმართონ შემოსავლების სამსახურს, რომელიც მათ საწარმოო დანაკარგს, გარკვეულ ფასად განსაზღვრავს. დანაკარგების დადგენილი ოდენობა შემდგომში სავალდებულო წესით იქნება გათვალისწინებული გადასახადების ადმინისტრირების, მათ შორის, შემოწმების დროს.
საწარმოო დანაკარგების საკითხი სხვა სფეროებშიც განისაზღვრება და ეს პროცესი ეტაპობრივად განხორციელდება.