ამერიკელმა მეცნიერები, კვლევების შედეგების მიხედვით, მივიდნენ დასკვნამდე, რომ შავი ყურძნისგან დაწურული ღვინის ზომიერი მიღება, კეთილგანწყობილად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე და ხელს უწყობს წონაში დაკლებას.
ექსპერიმენტი, რომელიც 10 კვირის განმავლობაში გრძელდებოდა მეცნიერებმა ჩაატარეს მღრნელებზე. ისინი გაყვეს ორ ჯგუფად, რომელთაგან ერთ-ერთი იკვებებოდა შავი ყურძნით, ხოლო მეორე ჯგუფს ასმევდნენ ღვინოს. ორი თვის შემდეგ მეცნიერებმა გამოიკვლიეს მღრნელები და აღმოაჩინეს, რომ ღვინის მომხმარებელი ჯგუფის მღრნელებმა წონაში დაიკლეს.
კვლევების შემდეგ, ექსპერტები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ თუ კვირაში ორჯერ, მივირთმევთ ერთ ჭიქა შავი ყურძნისგან დამზადებულ ღვინოს, მაშინ ცხიმები ეფექტურად დაიწვება.
მეცნიერთა მტკიცებით, ელაგის მჟავა ღვინოში ეწინააღმდეგება ღვიძლში ცხიმების დალექვას, ეხმარება გულის კარგ მუშაობას, ამაღლებს სისხლის შედედებას.