მეცნიერებმა დიდი ხანია დაამტკიცეს, რომ შოკოლადის გამოყენება ამცირებს გულსისხძარღვთა დაავადების რისკს. ფინელი ექიმების ახალმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ამ თვისებებით ცხელი შოკოლადი გაცილებით აღემატება ფილა შოკოლადს.
კაკაო ფლავანოიდებს შეიცავს, კერძოდ ეპიკატეხინს, რომელიც ამცირებს ადამიანის ორგანიზმზე თავისუფალი რადიკალების მოქმედებას.
მაგრამ ცხელ შოკოლადთან შედარებით, ფილა შოკოლადის წარმოებისას მასში ფლავანოიდების შემცვლელობა მცირდება, რადგან ის კაკაოს დამუშავებისას იღუპება.
გარდა ამისა, ფილა შოკოლადს დიდი რაოდენობით უმატებენ რძეს და შაქარს, რაც ხელს უწყობს ზედმეტი წონის მატებას და ამ დაავადებასთან დაკავშირებულ რისკს ზრდის.