2017 წლის I კვარტალში საქართველოში 41 ერთეული სამაცივრე მეურნეობა ფუნქციონირებდა, რომელთა უმრავლესობაც შიდა ქართლსა (39,0%) და თბილისში (26,8%) იყო განთავსებული. მოქმედი სამაცივრე მეურნეობების 17,1% მდებარეობს იმერეთში, 9,8% - სამეგრელო-ზემო სვანეთის რეგიონში. ხოლო დანარჩენი 7,3% სხვა რეგიონებშია განთავსებული.
2017 წლის I კვარტლის განმავლობაში მომსახურება გაეწია 5699 მომხმარებელს, მწარმოებელთა და გადამყიდველთა რაოდენობამ, რომელთაგანაც შესყიდულ იქნა პროდუქცია - 307 ერთეული შეადგინა, ხოლო სამაცივრეებში დასაქმებულთა საშუალო თვიური რაოდენობა 1003 კაცით განისაზღვრა.
2017 წლის I კვარტლის განმავლობაში მაცივრებში შენახული (განთავსებული) იყო 67,7 ათასი ტონა პროდუქცია, მათ შორის 64,3%-ი ქათმის ხორცი (გაყინულის ჩათვლით), 12,8% პირუტყვის ხორცი და ხორცპროდუქტები (ნახევარფაბრიკატების ჩათვლით), 8,8% - თევზეული, ხოლო დანარჩენ პროდუქციას უმნიშვნელო წილი ჰქონდა: