აჭარის სურსათის უვნებლობის სამსახურმა კარაქში დარღვეევები აღმოაჩინა. ლაბორატორიული კვლევის შედეგად დადგინდა, რომ შპს ,,ბარნელი''-ს მიერ წარმოებული კარაქი ,,რუსთავი II'' მსტ 20891391-001-2006 მიხედვით, ცხიმის რაოდენობა ნაცვლად არაუმცირეს 72,5%-ისა 60%-ს შეადგენდა.
შემოწმებით ასევე დადგინდა, რომ კარაქში ტენის მასური წილი არაუმეტეს 25%-ისა 34%-ს შეადგენდა.
სურსათის უვნებლობის სამსახურის ინფორმაციით, ეტიკეტის და მსტ 20891391-001-2006 მონაცემები ერთმანეთს არ შეესაბამებოდა. აღნიშნული მასალები შემდგომი რეაგირებისთვის საგამოძიებო დეპარტამენტში გადაიგზავნა