2015-2018 წლებში სურსათის ბაქტერიოლოგიური და ფიზიკო-ქიმიური დაბინძურებების, მოსახლეობაში სურსათითა და სასმელი წყლით განპირობებული ნაწლავთა ინფექციებისა და სხვა მასობრივი დაავადებების შემთხვევების აღკვეთის უზრუნველსაყოფად განხორციელება სურსათის უვნებლობის სახელმწიფო კონტროლით განსაზღვრული სხვადასხვა ქმედებები. როგორც „ქვეყნის ძირითადი მონაცემები და მიმართულებები 2015-2018 წლებისათვის" (BDD) დოკუმენტშია აღნიშნული, აღნიშნული მიზნების მისაღწევად კი მოხდება სურსათის მწარმოებელ/დისტრიბუტორ ბიზნეს-ოპერატორთა გეგმიური და არაგეგმიური ინსპექტირება. ასევე საცალო ვაჭრობის ქსელიდან სურსათის ნიმუშების აღება და შესაბამის აკრედიტირებულ ლაბორატორიაში კვლევა;