იაპონელი მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ხახვში არსებული აქტიური და ორგანიზმისთვის ადვილად მოსანელებელი გოგირდის შემცველი ნაერთები ასუფთავებს თავის ტვინს და ამით ანელებს მისი დაბერების პროცესს.
მეცნიერთა თქმით, სისხლის გზით თავის ტვინში მოხვედრისას გოგირდის ნაერთები აახალგაზრდავებენ უჯრედებს და ასტიმულირებენ მათ მუშაობას. შედეგად, ადგილი აქვს მახსოვრობის აღდგენასა და დადებითი ემოციების მომატებულ აღქმას.
სპეციალისტები გვირჩევენ ფაფადქცეული გახეხილი ხახვის თაფლთან ერთად _ 1:1 პროპორციით მოხმარებას. ეს საშუალება დაეხმარება სკლეროზის განვითარებისკენ მიდრეკილ ასაკოვან ადამიანებს.