2025 წლისთვის მსოფლიოში ხორცზე მოთხოვნა 50 %-ით გაიზრდება, რაც გამოიწვევს მესაქოლნეობაში გამოყენებადი მარცვლეულის მოთხოვნის ზრდას 42%-ით. აღნიშნულის შესახებ საუბარია მსოფლიო ეკონომიკური ფორუმის საერთაშორისო საქმიანი საბჭოს ზაფხულის სხდომისათვის მომზადებულ კვლევაში.
მოსალოდნელი ზრდის დასაკმაყოფილებლად უახლოესი 20 წლის განმავლობაში ფერმერებს მოუწევთ საკუთარი საწარმოების 70 დან 100 %-მდე გაზრდა და მოსავლის აღებისას დანაკარგების შემცირება. იმავდროულად რაციონში ცვლილებეჰნი ძირითადად განპირობებული იქნება შემოსავლების ზრდით და სხვა გარემოებებით, რომელიც გაზრდის მოთხოვნილებას ხორცსა და ხორც პროდუქტებზე.