იტალიის ქალაქ ტრევიზოში მდებარე რესტორან Le Beccherie-ს, სადაც გასული საუკუნის 70-იან წლებში საფუძველი ჩაეყარა უგემრიელეს დესერტს - ტირამუსუს, ხურავენ. რესტორანი ბოლო დესერტს 30 მარტს გაყიდის და ფუნქციონირებასაც შეწყვეტს. რესტორანის მეპატრონე, რომლის დედამაც ტირამუსუ „შექმნა", კრიზისშია და ამიტომ მან ბიზნესის დახურვა გადაწყვიტა. რაც თავის მხრივ კლიენტების სიმცირეს უკავშირდება. ტირამისუს შემქმნელის მემკვიდრის განმარტებით, დღეს იტალიაში საკმაოდ რთული ვითარებაა და რომ დღეს ქვეყანაში არსებული სიტუაცია შესაძლოა მეორე მსოფლიო ომის რეცესიურ პერიოდსაც კი შედარდეს.
აღსანიშნავია, რომ იტალიის ბევრი ქალალი თავს ტირამისუს სამშობლოდ ასაღებს, თუმცა რეალურად ეს ტიტული ქალაქ ტრევიზოს საკუთრებაა.